Spreekuren – Huisartsenpraktijk van der Klei & Oomen – Enkhuizen
Molenweg 9a 1601 SR Enkhuizen Tel:0228-312531
Header afbeelding

Spreekuren

Assistente spreekuur

De assistente heeft haar eigen spreekuur. Voor bepaalde handelingen is zij speciaal opgeleid. U kunt bij de assistente terecht voor bijvoorbeeld hechtingen verwijderen, een uitstrijkje maken, uw oren uitspuiten, wondverzorging, wratten aanstippen, EHBO, of een injectie krijgen.

De assistente heeft net als de huisarts en de andere medewerkers, zoals praktijkondersteuners, geheimhoudingsplicht.

Praktijkondersteuner (POH)

Praktijkondersteuners Wilma van Dekken en Petra Kaagman zijn opgeleid om mensen met chronische lichamelijke ziektes te controleren en te begeleiden, zoals suikerziekte, COPD, astma en hart- en vaatziekten. Ook begeleiden ze mensen die gemotiveerd zijn om te gaan stoppen met roken. Na doorverwijzing door uw huisarts kunt u bij hen terecht.

Een afspraak bij de POH varieert van 10 minuten tot 45 minuten, afhankelijk van de reden van uw afspraak.

Praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ)

Praktijkondersteuners (POH GGZ) bieden ondersteuning bij psychische problemen.

De praktijkondersteuners zijn speciaal voor deze taken opgeleid en kunnen u zelfstandig zorg bieden. Na doorverwijzing van de huisarts kunt u gebruik maken van hun diensten.

Een afspraak bij de POH GGZ duurt meestal 30-45 minuten.  Het consult is op de begane grond tegenover de apotheek. Op schuifdeur staat het woord POH.

Huisarts spreekuur

De huisarts heeft  een spreekuur op afspraak. Er is geen inloopspreekuur.
Van 8.00 tot 10.30 op werkdagen kunt u bellen voor een afspraak.

U kunt ook via het patiënten portaal een afspraak maken.

De assistente zal altijd informeren naar uw zorgvraag. Zij is hierin getraind. Dit is nodig om de urgentie van uw zorgvraag en de benodigde duur van uw afspraak in te schatten.

Voor een consult wordt 10 minuten gereserveerd. Wanneer u meerdere vragen heeft, met meerdere mensen komt, een langer gesprek wilt, of een chirurgische ingreep moet ondergaan, heeft u waarschijnlijk meer tijd nodig. Vraagt u dan bij het maken van uw afspraak om een dubbel consult.